Festa Major de Roses -2009: El Ball de la Platja de Roses

Festa Major de Roses 2009

SALUTACIÓ

“Parlar de Festa Major és parlar de tradicions”. Així començava l’article de l’any passat en aquesta mateixa revista. Parlava sobre la vinya i el vi i del seu pes en la memòria històrica de Roses, una memòria més viva que mai, que l’any passat es va personificar en la figura del sommelier Roger Viusà, Dracma de Roses 2008.
Aquest any celebrem a Roses l’Any Cervera com a homenatge a aquesta nissaga de músics rosincs que tant ha fet pel món de la sardana i la música del nostre país. La Festa Major no en podia quedar al marge.
Tota festa major, i la de Roses no n’és una excepció, és l’expressió màxima de la singularitat dels pobles, de les seves tradicions i del seu patrimoni. Roses disposa d’un patrimoni històric, cultural i natural extens que hem de saber valorar, estimar i potenciar.
L’obra musical de la nissaga dels Cervera forma part d’aquest patrimoni i l’hem de recuperar.
El 1952 es va ballar, per la Festa Major, per primera i última vegada, El Ball de la platja de Roses, una obra composta per Josep Cervera i Bret. L’alcalde del moment, el senyor Antoni Serra, i el senyor Batlle, mestre de les Escoles Nacionals i director de l’Orfeó Rosinc, varen encarregar a Josep Cervera, l’octubre de 1951, la composició d’aquesta obra amb l’esperança que es convertís en el ball tradicional de Roses. La marxa del senyor Batlle a Blanes per exercir de mestre també va significar l’oblit d’aquesta dansa.
Enguany, 57 anys després que El Ball de la platja de Roses fos ballat per primera i última vegada, tornarà a ser dansat a la plaça de Catalunya.
Aquest és, sense cap mena de dubte, un dels actes amb més càrrega simbòlica de la Festa Major 2009, però no l’únic. Us animo a descobrir tots els actes que hem preparat perquè els rosincs i les rosinques de totes les edats puguem gaudir-la amb tota la intensitat.
Bona Festa!
Magda Casamitjana i Aguilà

Alcaldessa de Rosesrevista_FM-ROSES_2009

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s